Jadłospis

Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

18.01.2021r. 

Poniedziałek




 

Owsianka  na mleku ,

z żurawiną, chleb słonecznikowy z masłem, potartym serem żółtym, (1,5)

Zupa ogórkowa

 z jarzynami, na mięsie,  ryż z zapiekanymi jabłkami i cynamonem, kompot (1,5,6)

Chleb  z masłem,  

pastą jajeczną, herbata z cytryną (1,2)

19.01.2021r. 

Wtorek





 

Chleb mieszany  z masłem, twarożek śmietankowy

 z miodem,  kakao na mleku,  (1,5)

Krem cebulowy 

z grzankami, spaghetti

z sosem mięsno- pomidorowym, ogórek kiszony, kompot (1,6)

Jogurt naturalny 

z musem truskawkowym 

(5)

20.01.2021r.

Środa

Kanapka z masłem, szynką gotowaną, pomidorem, sałatą zieloną, papryką czerwoną, kawa na mleku, marchew do gryzienia (1,5)

Zupa z zacierką, jarzynami, ryba

 z pieca, ziemniaki  

z koperkiem, surówka

 z kapusty kiszonej,  kompot ( 1,2,3,5,6)

Kisiel owocowy, flips kukurydziany ( 1)

21.01.2021r.

Czwartek

Chleb mieszany  z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem,  mleko, melon  (1,2,5)

Zupa pomidorowa

 z ryżem, jarzynami, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot (1,2,6)

Bułka cynamonowa 

z masłem, kakao na mleku (1,5)

22.01.2021r.

Piątek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, baton 

z masłem, dżemem malinowym, sok  owocowy  (1,5)

Zupa jarzynowa zabielana, kopytka 

z masłem, cukrem, surówka z marchwi

 i jabłek, kompot (1,2,5,6)

Ptasie mleczko( wyrób własny) z biszkopt (1,5)

Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
     Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.                                                                  Wicedyrektor                                       Intendent                                   Kucharka







Alergeny uwzględnione w jadłospisie

według numerów:

 

  • Ziarna zbóż( Gluten)

zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Jaja   

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.                                                                                    

  • Ryby

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Ziarno sojowe

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Mleko

oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę.

  • Seler

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Ziarno sezamowe 

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.