Jadłospis

 

Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

19.10.2020r. 

Poniedziałek




 

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb razowy z masłem, serem żółtym, sok  owocowy  (1,5)

Zupa ziemniaczana

 z jarzynami, na mięsie, ryż z musem truskawkowym,  kompot (1,2,6)

Chleb  z masłem,  pasztetem drobiowym, ogórkiem konserwowym, herbata z cytryną (1,5)

20.10.2020r. 

Wtorek





 

Bułka kajzerka z masłem, polędwicą sopocką, rzodkiewką, sałatą zieloną,  kakao na mleku, banan.

( 1,5)

Zupa z zacierką,  jarzynami, pulpet warzywny z sosem pomidorowym, ziemniaki, sałatka szwedzka, kompot

( 1,2,6)

Jogurt naturalny 

z musem malinowym, biszkopt.

(1,2,5)

21.10.2020r.

Środa

Chleb mieszany  z masłem, twarożek śmietankowy

 z miodem, kawa na mleku jabłko (1,5)

Krem cebulowy

 z grzankami, jarzynami, łazanki

 z kiełbasą, kapustą, kompot. (1,2,6)

Bułka cynamonowa 

z masłem, kakao na mleku (1,5)

22.10.2020r.

Czwartek

Chleb mieszany  z masłem, kiełbaski drobiowe grzane    z keczupem, mleko, winogron (1,5)

Zupa wielowarzywna, zabielana, risotto 

z mięsem i warzywami, kompot (1,5,6)

Kisiel owocowy, ciastko kruche ( 1,2).

23.10.2020r.

Piątek

Owsianka  na mleku ,

z żurawiną, chleb

 z masłem, serem topionym, papryka czerwoną, sok Kubuś (1,5)

Zupa pomidorowa

z jarzynami, ryba z pieca, ziemniaki  

z koperkiem, kapusta kiszona gotowana,  kompot ( 1,2,3,5,6)

Galaretka owocowa 

z bitą śmietaną , pomarańczą (1,5)

Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
     Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.                                                                  Wicedyrektor                                       Intendent                                   Kucharka







Alergeny uwzględnione w jadłospisie

według numerów:

 

  • Ziarna zbóż( Gluten)

zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Jaja   

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.                                                                                    

  • Ryby

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Ziarno sojowe

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Mleko

oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę.

  • Seler

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Ziarno sezamowe 

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.