Jadłospis

 

Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

03.08.2020r. 

Poniedziałek




 

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb razowy z masłem, potartą rzodkiewką, jabłko  (1,5)

Krupnik z kaszy jęczmiennej

 z jarzynami, na mięsie, naleśniki z dżemem truskawkowym,  kompot (1,2,5,6)

Chleb z pastą 

z tuńczyka, ogórkiem konserwowym, herbata owocowa (1,3)

04.08.2020r. 

Wtorek





 

Chleb mieszany  z masłem, kiełbaski drobiowe grzane    kawa na mleku,  (1,5)

Zupa pomidorowa

 z jarzynami, ziemniaki,

  filet z kurczaka panierowany, mizeria, kompot (1,5,6)

Kisiel owocowy, wafelka ( 1,2).

05.08.2020r.

Środa

Kasza manna na mleku,

 chleb wieloziarnisty           z masłem, potartym serem żółtym, sok Kubuś (1,5)

Rosół z makaronem, jarzynami, ryba 

z pieca, ziemniaki 

z koperkiem, marchew mini na parze, kompot 

( 1,2,3,6)

Wafel ryżowy

 z konfiturą, woda

 z cytryną.

06.08.2020r.

Czwartek

Kanapka z masłem, szynką gotowaną, pomidorem, jajkiem gotowanym, kakao na mleku. ( 1,5)

Zupa  jarzynowa, kasza, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot (1,5,6)

Galaretka owocowa 

z bitą śmietaną (1,5)

07.08.2020r.

Piątek

Chleb mieszany  z masłem, twarożek śmietankowy

 z miodem, kawa na mleku marchew do gryzienia (1,5)

Żurek z ziemniakami, 

jarzynami, na mięsie, makaron z sosem szpinakowym, kompot (1,2,6)

Chleb z masłem,  pomidorem, szczypiorkiem, herbata 

z dzikiej róży (1,5)

Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
     Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.                                                                  Wicedyrektor                                       Intendent                                   Kucharka





Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

10.08.2020r. 

Poniedziałek




 

Kanapka z masłem, serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką, kakao na mleku,  (1,5)

Zupa ziemniaczana

 z jarzynami, na mięsie, racuchy z jabłkami,  kompot (1,2,5,6)

Chleb z pastą 

śledziową, ogórkiem konserwowym,

herbata z owocowa (1,3,5)

11.08.2020r. 

Wtorek





 

Owsianka  na mleku ,

 chleb wieloziarnisty           z masłem, dżemem niskosłodzonym, sok owocowy (1,5)

Zupa szpinakowa 

z jarzynami,     ziemniaki, pulpety

 z sosem pomidorowym, sałatka szwedzka,

kompot (1,6)

Ciastko be-be,

 banan(1).

12.08.2020r.

Środa

Kanapka z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem zielonym, rzodkiewką, mleko (1,5)

Zupa z zacierką, jarzynami, jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki, kompot (1,2,6)

Jogurt naturalny 

z płatkami. 

(5)

13.08.2020r.

Czwartek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb graham z masłem, serem topionym, jabłko. (1,5)

Zupa z fasolki szparagowej z jarzynami,  ziemniaki, kotlet mielony, surówka 

z kiszonej kapusty, kompot ( 1,2,6)

Talerz owocowy 

( jabłko, banan, arbuz),

flips kukurydziany(1)

14.08.2020r.

Piątek

Chleb mieszany  z masłem, twarożek ze szczypiorkiem  ziołami, rzodkiewką, kakao na mleku,   (1,5)

Zupa koperkowa 

z jarzynami, na mięsie, 

  makaron z  masłem, cukrem, kompot (1,2,5,6)

Bułka cynamonowa 

z masłem, herbata rumiankowa. (1,5)

Jadłospis ułożony pod kątem spełnienia wymagań zawartych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016r.
     Przedszkole zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.                                                                  Wicedyrektor                                       Intendent                                   Kucharka






Alergeny uwzględnione w jadłospisie

według numerów:

 

  • Ziarna zbóż( Gluten)

zawierające gluten tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz pszenica kamut, ziarna odmian hybrydowych oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Jaja   

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.                                                                                    

  • Ryby

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Ziarno sojowe

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Mleko

oraz produkty przygotowywane na jego bazie i zawierające laktozę.

  • Seler

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.

  • Ziarno sezamowe 

oraz produkty przygotowywane na jego bazie.